Блог

Месецът на мъжкото здраве

Месецът на мъжкото здраве

Ноември е месецът на мъжкото здраве. Всяка година през този месец се провежда инициативата “Movember“, чиято цел е повишаване на осведомеността за здравословните проблеми при мъжете като рак на простатата, рак на тестисите, диабет, повишен холестерол и кръвно налягане, както и борба с наднорменото тегло. 

Мъжете стават съпричастни към инициативата и разпространяват нейното послание като отглеждат своите бради през целия месец ноември без да ги скъсяват, оформят или бръснат. 

Затова днес ще Ви разкажем повече за два от най-често срещаните здравословни проблема при мъжете и продуктите, които оказват най-благоприятен ефект върху тях.

Диабет 

При захарен диабет тип 2 много често няма никакви симптоми или те са толкова дискретни, че могат да останат незабелязани или пренебрегнати. Най-често се открива случайно при профилактични изследвания или изследвания по друг повод. При захарен диабет тип 1 обаче нещата са различни. Той рядко може да остане незабелязан. Симптомите при мъжете са изразени и прогресират бързо.

Симптомите могат да бъдат:

  • повишена жажда;
  • сухота в устата;
  • често и обилно уриниране;
  • умора и отпадналост;
  • повишено чувство на глад;
  • сърбеж по кожата;
  • кожни и генитални инфекции;
  • по-трудно заздравяващи рани;
  • замъглено зрение;
  • болки в крайниците.

Здравословното хранене, физическата активност и поддържането на теглото в норма са основните фактори за превенция на диабета. Освен това обаче и при двата типа е нужно да следим стриктно нивата на кръвната си захар и да я контролираме. 

Алфа липоева киселина и горчив пъпеш таблетки на NikSen допринасят изцяло за нормализиране нивата на кръвна захар. Със своя уникален състав продуктът действа напълно благоприятно при борбата с диабет тип 1 и 2. 
 

Проблеми с чревната перисталтика  и холестерола 

Различни са факторите, които могат да предизвикат нездравословни нива на холестерола и проблеми със стомашно-чревния тракт. Някои от тях не можем да променим, но върху други можем да окажем сериозно положително влияние като променим хранителните си навици, подобрим физическата си активност и ограничим приема на алкохол и тютюн. 

При нужда от пречистване и детокс на помощ идва натуралният Псилиум Хуск, познат още като бял живовляк. Той представлява растение, успешно прилагано за лечение на редица заболявания от хилядолетия в индийската Аюрведа и традиционната китайска медицина. Люспите от семената на бял живовляк представляват източник на растителни фибри, които имат свойството да регулират функциите на стомаха и да стимулират перисталтиката на червата. Те действат слабително при запек. Имат свойствата да набъбват, абсорбират вода и стимулират перисталтиката. Повлияват положително на холестерола като спомагат за елиминирането му от организма. Освен това Псилиум хуск допринася и за нормални нива на кръвната захар. Може да се закупи на прах или на капсули.

Саме Силимарин на NikSen е иновативна комбинация, която  успешно способства регенерацията и детоксикацията на черния дроб. Помага при нарушения на черния дроб и жлъчния мехур, способства регенерацията на  черния дроб и справянето му с различни видове отрови, попаднали в него.

Таурин Кардио на NikSen при сърдечно-съдови заболявания той умерено понижава кръвното налягане, стабилизира сърдечния ритъм, подобрява кръвообращението и метаболитните процеси в сърцето и понижава кръвния холестерол.

 

Ноември е тук, за да Ви напомни да обърнете повече внимание на Вашето здраве, но не забравяйте, че тялото Ви има нужда от грижи през цялата година. Добра физическа активност, здравословно хранене, повече смях и усмивки, пълноценен сън и добре подбрани хранителни добавки и витамини са основата на пълноценното здраве.

 

Цветелина Атанасова