ВИТАМИН МУЛТИ В

40 филмирани таблетки
Код на продукта:  

Спомага за правилното функциониране на нервната система, метаболизъм и правилното протичане на множество фунции в организма; естествен антиоксидант; спомага при депресии, тревожност и умора.Категория: Витамини и минерали, Ежедневно здраве
 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 50 лева.

 Multi B е хранителна добавка, която е източник на витамините от група В. Те осигуряват правилното протичане на множество жизненоважни функции в организма:
  •  участват в образуването на червените кръвни телца и недостига им може да предизвика анемия;
  • спомагат за правилното функциониране на нервната система;
  • поддържат функцията на мускулите и кожата;
  • необходими са за нормалния метаболизъм.

B1 (тиамин): Тиаминът играе съществена роля в метаболизма, като помага за превръщането на хранителните вещества в енергия. Най-богатите хранителни източници са свинско, слънчогледови семена и пшенични зародиши.

B2 (рибофлавин): Рибофлавинът помага за превръщането на храната в енергия и също така действа като антиоксидант. Храните с най-високо съдържание на рибофлавин са месо от органи, говеждо и гъби.

B3 (ниацин): Ниацинът играе роля в клетъчната сигнализация, метаболизма и производството и възстановяването на ДНК. Хранителните източници са пилешко месо, риба тон и леща.

B6 (пиридоксин): Пиридоксинът участва в метаболизма на аминокиселините, производството на червени кръвни клетки и създаването на невротрансмитери. Храните с най-високо съдържание на този витамин са нахут, сьомга и картофи.

B9 (фолиева киселина): Необходим е за растежа на клетките, метаболизма на аминокиселините, образуването на червени и бели кръвни клетки и правилното клетъчно делене. Може да се намери в храни (като листни зеленчуци, черен дроб и боб) или в добавки (като фолиева киселина).

В12 (цианокобаламин): Може би най-известният от всички витамини от група В, В12 е жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и развитието на червените кръвни клетки. В12 се намира естествено в животински източници: месо,яйца, морски дарове и млечни продукти.

Витамин Мулти В допринася за:
  • правилното функциониране на нервната система;
  • нормалния метаболизъм;
  • правилното протичане на множество функции на организма.

Подходящ за: възрастни.
Указания за употреба: Когато не е указано друго – по 1 таблетка дневно заедно с храна!


Съставки: Съдържание в една табл.:
Витамин В1 – 14 mg
Витамин В2 – 16 mg
Витамин В3 – 50 mg
Витамин В6 –10 mg
Витамин В9 – 400 μg
Витамин В12 – 50 μg

Не се препоръчва при: Непоносимост към някоя от съставките!

Внимание! Оцветител – кармоазин (може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието при децата).

Опаковката съдържа: 40 филмирани таблетки.

Този продукт не съдържа: аромати, консерванти, лактоза, сол, захар, мая, царевица или ГМО.
 
Продуктът е хранителна добавка. Не превишавайте препоръчителния дневен прием! Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!