Блог

Всичко, което трябва да знаете за витамин D
Всичко, което трябва да знаете за витамин D
Витамин D е мастноразтворим витамин, който се появява като хранителен елемент през последното десетилетие. Открит е в началото на 20-ти век като средство против рахит и след това постепенно е добавен към други храни (например млечни продукти). Считан е за основен витамин, който е от съществено значение за цялостното здраве.
Детайли
Месецът на мъжкото здраве
Месецът на мъжкото здраве
Ноември е месецът на мъжкото здраве. Всяка година през този месец се провежда инициативата “Movember“, чиято цел е повишаване на осведомеността за здравословните проблеми при мъжете като рак на простатата, рак на тестисите, диабет, повишен холестерол и кръвно налягане, както и борба с наднорменото тегло. 
Детайли
Как да приемаме витамините си?
Как да приемаме витамините си?
Витамините са органични вещества, необходими за нормалната жизнена дейност и пълноценно здраве. Те оказват влияние върху редица физиологични процеси: растеж, развитие, обмяна на веществата, функционирането на черния дроб, образуването на кръвни клетки и много други. Необходими са за правилното усвояване на основните хранителни вещества и химичната активност на ензимите.
Детайли
За здрав и силен имунитет - 5 супер храни
За здрав и силен имунитет - 5 супер храни

С какво храним тялото си е важно! Определени храни могат да помогнат да поддържаме имунната си система здрава! 
Ако търсите начини да предотвратите настинки, грип и други инфекции, първата стъпка е да обърнете внимание какво консумирате. Включете тези 5 супер храни в режима си за здрав и силен имунитет:

Детайли